Aσφάλιση ποδηλάτου

vik είπε...

Με αφορμή το θέμα της ασφάλισης ποδηλάτου, που δεν σας κρύβω φίλοι μου ότι ήταν από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα, ως παλιός οδηγός μηχανής αλλά και ως αρχάρια ποδηλάτης, μπήκα στη διαδικασία να ψάξω το θέμα λίγο περισσότερο.
Ως δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του…αν και έχουμε γίνει ΖΟΥΓΚΛΑ!! Απευθύνθηκα σε 4 μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες. Την Εθνική, την Ιντεραμέρικαν, την Αλιανζ και την γενική ασφαλιστική. Δεν σας κρύβω ότι από τη στιγμή της ανακοίνωσης περί έρευνας πάνω στο θέμα αυτό, υπήρξε ιδιαίτερη προθυμία για συζήτηση με ανώτερους υπαλλήλους. Όπως και στο κύριο site των ποδηλατισσών, η εταιρία που ασφαλίζει ποδήλατα είναι τελικά μόνο η Αλιανζ και αυτό γιατί έχει έναν ασφαλιστή ποδηλάτη! Ο οποίος το τρέχει το πράγμα και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων άλλα και κλοπής από τη στιγμή που υπάρχει αριθμός πλαισίου με μέγιστο κόστος, όπως μου είπε τα 22ευρώ το χρόνο.
Κρατώντας πάντα επιφυλάξεις, επειδή κάθε τι νέο έχει και τρωτά σημεία θα ξεκινήσω τη διαδικασία ασφάλισης του ποδηλάτου μου. Άλλωστε το ποσό είναι πολύ μικρό και δεν νομίζω ότι από αυτό μπορεί κάποιος να βγάλει υπερκέρδος.

7 σχόλια:

Roussos Nick είπε...

Ενδιαφέρον ακούγετε.

Ενημέρωσε μας αναλυτικά . . .

Ευχαριστούμε.

Petros (RockaRolla) είπε...

Πραγματικά, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, μπράβο Βίκυ που το ψάχνεις και μας ενημερώνεις.

Να πω μόνο ότι Αστική Ευθύνη σημαίνει: π.χ. πέφτω με το ποδήλατό με σε κάποιον πεζό ή αυτοκίνητο, προξενώ βλάβες (ζημιά, τραυματισμό, θάνατο) και η ασφαλιστική καλύπτει τις χρηματικές απαιτήσεις του παθόντα ως αποζημίωση ((πιθανόν και την Νομική κάλυψη / δικηγόρο που θα αναλάβει για λογαριασμό μου την εκδίκαση της υπόθεσης - αν φτάσει στα διακστήρια), αλλά όχι ζημιά που μπορεί να έχει γίνει σε εμένα ή και στο ποδήλατό μου.

Για την ασφάλιση κλοπής, υποθέτω ότι θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι: (α) το ποδήλατο κλάπηκε, (β) σου ανήκε, (γ) στοίχιζε ..τόσο...

Αν με χτυπήσουν και φταίει ο άλλος, ανεξάρτητα από το αν έχω ασφάλιση, αναλαμβάνει η δική του ασφαλιστική να με αποζημιώσει.

vik είπε...

Ολοκληρώνοντας την ασφάλεια μου σας παραθέτω στοιχεία προς κρίση και ενημέρωση.
Διάρκεια ασφάλισης: ετήσια
Αντικείμενο κάλυψης: Αστική ευθύνη προς τρίτους για σωματικές βλάβες η/και υλικές ζημιές που θα προξενήσουν από αμέλεια του ασφαλιζόμενου ως φυσικό πρόσωπο από τη χρήση του ποδηλάτου.
Σωματικές βλάβες/θάνατος 30.000.00
Υλικές ζημιές 15.000.00
Ανά συμβάν 60.000.00
Για όλη τη διάρκεια 120.000.00
Κόστος 22ευρώ

Απαιτείτε αριθμός πλαισίου γιατί η ασφάλεια αφορά συγκεκριμένο ποδήλατο

Άρθρο από το περιοδικό M.BIKE
Η πρώτη αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία, για τροχαίο ατύχημα δόθηκε πρόσθετα στον κ. Μιχάλη Αρετάκη από την ασφαλιστική εταιρία Allianz-e. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ασφαλιστική εταιρία αποζημιώνει ατύχημα με ποδήλατο, ίσως επειδή ελάχιστοι ποδηλάτες είναι ασφαλισμένοι.
Ο κ. Αρετάκης την 25η Μαρτίου 2007, πήρε το ποδήλατο του για να μετακινηθεί μέχρι ένα φιλικό σπίτι. Στο δρόμο, παραβίασε ένα σήμα στοπ και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.
Ευτυχώς ο ποδηλάτης τραυματίστηκε ελαφρά παρά την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ήταν αρκετά τυχερός ώστε το σώμα του να εκτιναχθεί πάνω από τον ουρανό του αυτοκινήτου και στριφογυρίζοντας να προσγειωθεί πίσω από το αυτοκίνητο σχετικά όρθιος.
Πέφτοντας πάνω στο παρμπρίζ όμως το έσπασε ενώ ταυτόχρονα έγιναν και άλλες μικρότερες ζημιές στο αυτοκίνητο και λιγότερες στο ποδήλατο. Ο προνοητικός όμως κ. Αρετάκης είχε φροντίσει ν ασφαλίσει το ποδήλατο του για ζημιές προς τρίτους και έτσι η ασφαλιστική του εταιρία ανέλαβε την ευθύνη αποζημίωσης του αυτοκινήτου.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αρετάκης χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ποδήλατο του ως μέσο μετακίνησης(και άθλησης) και «γράφει» 500χλμ το μήνα. Και συνεχίζει με τα λεγόμενα του Αρετάκη…..

Για να μη κουραζόμαστε.
Το άρθρο αυτό, μου δόθηκε από την ασφαλιστική. Στο site του Μ.ΒΙΚΕ δεν βρήκα κάτι αν και δεν το έψαξα και πολύ αφού δεν έχει αρχείο.
Η ασφάλεια κλοπής νομίζω ότι συμφέρει, χωρίς να έχω δει λεπτομέρειες συμβολαίου, από τη στιγμή που ο σκελετός και μόνο στοιχίζει 1000ευρώ και πάνω.

Ο κ. Αρετάκης θα πρέπει να είχε και ακροβατικές ικανότητες για να προσγειωθεί όρθιος!!!

markos_222 είπε...

Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα θα ήθελα αν μπορούσες vik να μου έστελνες ένα PM στο markos_222@yahoo.gr
Θέλω να σε ρωτήσω κάποια πραγματάκια.

Ευχαριστώ,
Μάρκος

Vasilis D είπε...

μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις το συμβόλαιο να δούμε τι ακριβώς καλύπτει...
τίποτα απαλλαγές έχει??

θεωρούν ότι το ποδήλατο καλύπτεται μόνο κατά τη κίνηση στο δρόμο ?? αμά γίνει ατύχημα πάνω στο πεζοδρόμιο γράφει τίποτα??

πιστεύω μέσα στους όρους θα γράφει κάτι τέτοιο

επίσης βρήκα και ότι και στην VIctoria έχει την ίδια κάλυψη.

Πάντος το ασφάλιστρο που σου πήραν είναι πολύ καλό .....

Ευχαριστώ, BILL

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μία λεπτόμερεια αν μπορείτε να μου δώστε.
Η ασφάλεια αυτή αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο άτομο που θα κάνει με το ποδήλατο αυτό?
Δηλάδή αν το πάρει το αγόρι μου δεν θα καλύπτετε?

Καλύπτει το συγκεκριμένο ποδήλατο με τον συγκεκριμένο αναβάτη?

Ευχαριστώ

Visitors

Αναγνώστες